fbpx
px_Kansikuvablogiin
Annina Teitto

Annina Teitto

Kirjoittaja on Huhun luova työharjoittelija ja
tulevaisuuden markkinoinnin suunnannäyttäjä.

Pysy suoja-alueilla

Oletko koskaan tarkastellut Tiktok- tai Instagram reels –videota ja videon katselu on ollut epämiellyttävää, sillä osa videon teksteistä jää piiloon sovelluksen erilaisten painikkeiden ja ikonien alle? 

Sosiaaliseen mediaan videoita luodessa on tärkeää varmistaa, että kaikki merkityksellinen informaatio, kuten tekstit sijaitsevat niin kutsutun suoja-alueen sisällä. Suoja-alueet ovat näytön alueita, joita eivät peitä esimerkiksi kuvatekstit tai sosiaalisen median painikkeet ja ikonit. Suoja-alueen sijainti ja koko vaihtelevat käytettävän sosiaalisen median alustan mukaan. Tässä blogitekstissä keskitymme Instagram reels- ja Tiktok-videoihin.

Turvavyöhykkeiden tunteminen sosiaalisen median videoissa on tärkeää sisällöntuottajille, brändeille ja yrityksille. Instagramin ja Tiktokin kaltaisilla alustoilla turvavyöhykkeiden ymmärtäminen ja hyödyntäminen on avainasemassa siinä, että sisältösi ja viestisi näkyvät katselijalle.


Instagram reels

Kun käyttäjä katselee videoita Instagram reels –ominaisuuden avulla, tämä näkee pystysuuntaisen videon. Tämä näkymä ei kuitenkaan ole esteetön, sillä videota peittävät sovelluksen alakulmassa kuvakkeet tykkäämistä, kommentoimista ja jakamista varten. Päällekkäisyyksiltä voit välttyä jättämällä 220 pikseliä näytön yläosaan, 420 px alaosaan, sekä 65 px videon sivuille, jotta esimerkiksi tekstit eivät jää piiloon painikkeiden alle.

Kun julkaiset Instagram reels –videon, sinulle annetaan myös mahdollisuus valita videolle pikkukuva, joka rajautuu profiilinäkymässä neliöksi. Yksi tärkeimmistä näkökulmista pikkukuvan valinnassa tai suunnittelussa on se, miltä se tulee näyttämään profiilissasi pitkällä aikavälillä.

Tiktok –videot

9:16 on yleisin ja suositeltu suhde, joka on täydellinen koko näytön mobiilikatseluun. Se sopii parhaiten tyypilliselle TikTok-sisällölle, kuten kuvasarjoille ja erilaisille videoille.

Sijoita tärkeä sisältö Tiktok –videoissa näytön keskelle jättämällä yläosaan 108 pikseliä, vasemmalle 60 px ja oikealle 120 px. Ota myös huomioon Tiktok-näytön alareunassa olevat tekstit sekä interaktiiviset painikkeet. Näiltä alueilta kannattaa myös jättää tärkeät tiedot pois päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Myös Tiktokissa on mahdollisuus valita kansi- tai pikkukuva, vaikka speksit ovat erilaiset kuin Instagramin reels-videoissa. Kansi rajautuu 230 pikseliä alhaalta ja 180 pikseliä ylhäältä.

Nappaa talteen nämä vinkit sosiaalisen median suoja-alueista tulevaisuutta varten!

huhu

© 2024 Huhu. Kaikki oikeudet pidätetään.

huhu

© 2024 Huhu. Kaikki oikeudet pidätetään.