fbpx
huhu-somesuunnittelu-blogi-01
Ida Heiskanen

Ida Heiskanen

Päivämääräfanaatikko ja sisältösuunnittelun virtuoosi
avasi ajatuksiaan sosiaalisen median vuosisuunnittelun eduista.

Sosiaalisen median vuosisuunnittelu

Sosiaalisen median vuosikello, vuosisuunnitelma tai vuosikalenteri — niin, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kutsuttiin suunnitelmaa nimellä millä hyvänsä, auttaa se systemaattisen, ennakoivan sisällön tuottamisessa ja pitkän aikavälin somesuunnittelussa. Käytännössä se luo raamit, joita vilkaistessaan näkee ajankohdat ja merkitykselliset aihepiirit sesonkeineen.

Suunnittelu nextille levelille

Sosiaalisen median vuosikellon avulla voidaan satunnaiseen reagointiin perustuva, arjen tohinassa tapahtuva sometulittelu nostaa nextille levelille. Tässäkin tilanteessa hyvällä suunnittelulla päästään entistä pidemmälle.

Jako pitkän ja lyhyen aikavälin suunnitelmiin on tehokas tapa pysyä kartalla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pitkän aikavälin suunnitelmaan eli vuosisuunnitelmaan rustaillaan vuoden tärkeimmät tapahtumat, sesongit, merkkipäivät ja muut markkinoinnin sekä jopa liiketoiminnan kannalta merkittävät teemat. Vuosikello herättelee sesongin vaatimiin markkinointitoimiin ja tukee liiketoiminnan kannalta verkkaisten ajanjaksojen sisällöntuotantoa.

Informoi, opasta, osallista ja inspiroi.

Lyhyen aikavälin kanavakohtainen suunnitelma eli sisältökalenteri pitää sisällään viikon tai kuukauden sisällöt julkaisuaikatauluineen. Informoi, opasta, osallista ja inspiroi. Hyödynnä monipuolisia teemoja ja sisältömuotoja. Etukäteen tuotetut sisällöt keventävät aikaresursseja ja edesauttavat postaustahdin ylläpitämisessä. Toki spontaaneille sisällöille on hyvä jättää tilaa, sillä työpaikan hilpeän sattumuksen jakaminen tai tapahtumassa räpsäisty kuva on mitä parhainta aitoa sisältöä.

Käytännössä sosiaalisen median suunnitelma voi olla seinäkalenteriin luonnosteltu hahmotelma tai sähköiseen työkaluun nivottu strategia. Tärkeintä on, että luettava, tarvittaessa muokattava suunnitelma luo raamit tekemisen taustalle.

huhu

© 2022 Huhu. Kaikki oikeudet pidätetään.

huhu

© 2022 Huhu. Kaikki oikeudet pidätetään.