fbpx
somewall ja tubecon
Anssi Kulin

Anssi Kulin

Kirjoittaja on Somewall -palvelun arkkitehti

Somewall ja Tubecon yhteistyöhön

Monen tubemielisen ihmisen odotus palkitaan tulevana viikonloppuna, kun Helsingin Hartwall Arenalla käynnistyy lauantaina odotettu Tubecon 2017. Nykyisin Euroopan suurin tubekulttuurin tapahtuma keräsi edellisenä vuonna 18 500 vierasta ja rikkoi samalla kävijäennätyksensä. Huhuilijoiden Somewall –palvelulle oli jälleen kysyntää, jonka seurauksena palvelu otettiin tapahtuman käyttöön, #yes!

Tapahtuman tuottajana toimiva Salla Pietiläinen (@pietilainenS) kuvaa alkavaa yhteistyötä seuraavasti;

– Tubecon ja Tubecon Industry Day lähtivät tekemään yhteistyötä Somewallin kanssa, sillä näimme arvon, jonka digitaalinen sosiaalisen median palvelu tuo tapahtumiimme. Somewall on ennen kaikkea yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen mahdollistaja, jotka ovat myös meidän arvojemme keskiössä.

Viikonloppu käynnistyy tänään Tubecon Industry Day:lla, joka on kattava ja laaja-alainen tapahtuma, jossa asuu ja elää viimeisin näkemys videosta. Tapahtumassa kerrotaan, kuinka videolla ja vaikuttajamarkkinoinnilla tuetaan organisaation liiketoimintaa ja annetaan laaja ymmärrys, kuinka tubeskene todellisuudessa toimii. Puhujina nähdään maailman johtavia asiantuntijoita ja vaikuttajia markkinoinnista ja brändin rakentamisesta videon kerronnallisella voimalla. Paikalla myös Suomen vaikutusvaltaisimmat tubettajat, ne joilla on nuorille suomalaisille todellista merkitystä.

– Somewall tuo Tubeconiin ja Tubecon Industry Dayhin yhteistyön seurauksena alustan, jossa asiakkaamme voivat reaaliajassa käydä keskustelua teemoista. Sosiaalisessa mediassa ja digimaailmassa vuorovaikutus on kaiken lähtökohta: asiakkaat haluavat jakaa kokemuksiaan. Me Tubeconissa haluamme asiakkaat tiiviiksi osaksi tapahtumaa, ja palvelu tarjoaa mahdollisuuden osallistaa asiakkaita taas uudella tavalla. Tämän lisäksi palvelu tarjoaa monia keinoja mitata sosiaalisen median näkyvyyttä, joka puolestaan on meille brändinä äärimmäisen tärkeää dataa kehitystyötä varten.

Lauantai ja sunnuntai on pyhitetty pelkkään tubehuumaan. Vuonna 2016 kaksipäiväisen Tubeconin ohjelmassa oli yli 300 esiintyjää, 130 Meet & Greetiä, pelialue, paneelilava, kolme eri lavaa sekä kahden päivän mittainen liveshow. Tapahtumaa oli tekemässä yhteensä 1000 hengen joukko tubettajia, artisteja ja vapaaehtoisia. Tubecon on puolueeton toimija, joka tekee tubettamisen ilmiötä näkyväksi ja tunnetuksi yhdessä tubettajien kanssa järjestämällä yhteisöllisIä tapahtumia videoiden tekijöille ja faneille.

Tubecon tukee ja vahvistaa eri tavoin tubettajien unelmia ja synnyttää lisää ansaintamahdollisuuksia tubettajille ja heitä edustaville kaupallisille kumppaneille.

– Somewall tullaan näkemään Tubeconin screeneillä, jossa nuoret voivat reaaliajassa keskustella Tubeconista sekä jakaa omia huippuhetkiään tapahtumasta. Tubecon Industry Dayssa somewall taas toimii ammattilaisten alustana, jossa voidaan keskustella päivän polttavista puheenaiheista ja nostaa parhaat tärpit kaikkien nähtäväksi.

Reaaliajassa tapahtuva keskustelu tuo luonnollisesti omat haasteensa esimerkiksi trollien takia, jonka ratkaisee Somewallin laaja skaala mahdollisuuksia moderoida keskustelua nopeasti ja ketterästi. Palvelun käytettävyys ja taipuvuus massatapahtuman tarpeisiin oli yksi syy sille, miksi valitsimme juuri tämä palvelun käyttöömme.

Lisäksi joustavuus sekä asiakaslähtöisyys oli suuri syy, miksi päädyimme palvelun käyttöönottoon. Graafisen ilmeen toteutus, nopea ja itsenäinen palvelu olivat myös ratkaisevana tekijänä palvelun valinnassa.

-Anssi Kulin

Kuvan nappasi Mika Alavesa.

Ota yhteyttä

HuHu People Oy
Kauppakatu 12, 2.krs
71100 Kuopio
etunimi.sukunimi@huhu.fi
huhu

© 2021 Huhu. Kaikki oikeudet pidätetään.

huhu

© 2021 Huhu. Kaikki oikeudet pidätetään.